Fried rice

2023. 2. 23. 17:33Cook

Beef fried rice


Ingredients needed:

- 2 cups rice
- 3 cups water
- 150g beef (sirloin, tenderloin, etc.)
- 1 onion
- 1/2 carrot
- 1/2 scallion
- 2 eggs
- 2 tablespoons cooking oil
- A pinch of salt
- A pinch of black pepper
- 1 tablespoon sesame oil

1. First, wash the rice and soak it in water for about 30 minutes.
2. Cut the beef into bite-sized pieces, then dice the onions and carrots.
3. Slice the spring onions into small pieces.
4. Beat the eggs and mix a little salt and pepper to make a salt-pepper egg wash.
5. Put the soaked rice in a rice cooker, pour 3 cups of water and cook the rice.
6. Add the beef, onion and carrot and sauté over low heat.
7. When the beef is cooked, pour in the egg wash and sauté.
8. Add the spring onions and sauté, then season with salt and pepper.
9. Add sesame oil and stir-fry, then put in a rice cooker to mix.

The beef fried rice is done. It tastes even better if you add kimchi, chives, gochujang, etc. on top of the rice.

 

 

Egg fried rice

 

Egg fried rice is one of the popular dishes among Korean cuisine. It is made by stir-frying eggs, rice, vegetables, etc. together, and it is simple to make. Below is how to make egg fried rice.

Ingredients needed:

- Rice 2 air
- 2 eggs
- 1/2 onion
- 1/4 carrot
- 1/4 scallion
- 2 tablespoons cooking oil
- a pinch of salt
- A pinch of black pepper
- Kimchi (optional)

1. First, prepare 2 servings of rice. You can cook your own rice the day before, order rice, or use lettote rice, etc.
2. Beat 2 eggs and place them in a bowl, adding a pinch of salt and pepper to combine.
3. Dice 1/2 onion and 1/4 carrot. Chop 1/4 of the spring onion.
4. Heat 2 tablespoons of oil in a preheated pan over medium heat, sauté the onions and carrots. Saute for about 2 minutes, sautéing the onions and carrots until tender.
5. Stir-fried onions and carrots are pushed to the side, eggs are poured. Stir slightly in the beaten bowl and cook the eggs.
6. Add the rice. Scoop the rice into a ladle and add it to the pan, then fry the eggs and vegetables together. Sauté over medium heat for about 2 minutes.
7. Add spring onions. Add spring onions and sauté a little more. Finally, add a pinch of salt and pepper to taste.
8. You can also add kimchi. If you have kimchi, slice it up and add it to make the egg fried rice taste even better.
9. Finish by placing the egg fried rice in a bowl.

Have fun cooking!

 

'Cook' 카테고리의 다른 글

Sweet and sour chicken  (0) 2023.03.03
Prawn toast (Mianbao xia)  (0) 2023.03.02
Pancake  (0) 2023.02.28
Salad  (0) 2023.02.27
Pizza  (0) 2023.02.24